Leiding, iets voor jou?

Open Kamp zoekt jou!

Op Open Kamp loopt er altijd een hele hoop leiding en foeriers rond. Zin om deel uit te maken van deze bende? Neem zeker contact op met ons! Je kan ons bereiken via mail: openkamp@gouwopsinjoor.be. Ervaring in de scouts of ander jeugdwerk is zeker geen vereiste, iedereen die zin heeft om de kinderen een geweldig kamp te bezorgen, is welkom!

De kinderen komen op kamp tussen 5 en 14 augustus, de leiding is er al van 1 augustus en blijft tot 16 augustus. Het voor- en nakamp dient om alles voor te bereiden en af te breken, maar ook gewoon voor de gezelligheid en om iedereen beter te leren kennen!

Wat is Open Kamp?

Open Kamp Opsinjoor is een scoutskamp voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren. Dit zijn kinderen die het thuis minder breed hebben, in een instelling verblijven, asielzoekers, … .

Hoe verloopt zo’n kamp?

Open Kamp is een écht scoutskamp. We slapen in tenten, leven en spelen buiten. We doen bosspelen, houden een kookwedstrijd, knutselen een magisch zwaard, gaan op daguitstap,..

Daarnaast is Open Kamp een kamp aangepast aan de deelnemers. Zo kiezen we voor meer begeleiding om tegemoet te komen aan de specifieke noden van de kinderen.